Waar we eerder al schreven over innoveren tijdens de corona crisis, zijn we zelf ook zeker niet stil gaan zitten. Met name de projecten in de zorg zijn nu belangrijker dan ooit. Daarom even een update waar wij nu zoal mee bezig zijn. Jullie input is natuurlijk ook altijd welkom, want ook wij zijn zoekende naar de beste manier om de top te bereiken in deze donkere tijden.
Allereerst zijn we bezig met een uitbreiding van Smart ERA systeem. We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw systeem die met name de bewegingen in het gezicht goed kunnen monitoren. Dit doen we bijvoorbeeld voor mensen die kauw- of spraakoefeningen moeten doen. Met de nieuwe technieken die we willen toevoegen kunnen we veel gedetailleerder en beter feedback geven. Juist in deze tijden waarin deze groep mensen beperkte feedback krijgen is het fijn om hier stappen in te kunnen maken. We verwachten hier snel meer over te kunnen vertellen.
Naast de verdere ontwikkeling van de Smart ERA helpen we medisch specialisten in het verkrijgen van inzichten in de Corona problematiek. Wat is nu de beste manier van registreren, hoe monitor je patiënten, welke inzichten kun je daaruit halen en wat is de impact van het virus op ziekenhuizen? Dit zijn vragen waar we ons mee bezig houden en we zijn er trots op dat we hier een bijdrage in kunnen leveren. Wie denkt dat het ziekenhuis overvol is heeft slechts voor een klein deel gelijk. Volgens Gupta ligt ruim 40% van de zorg stil namelijk. Dit is echter in het begin van de crisis, want voor de meeste ziekenhuizen is dit eerder richting de 50% van de zorg die niet meer geleverd kan worden, met uitschieters bij sommige specialismes van 85%. Met diverse specialismes werken we daarom aan projecten om ze efficiënter, effectiever, meer digitaal en doelmatiger te kunnen werken. Zo kunnen ze met behulp van digitale middelen alsnog een deel van de zorg leveren en zodra er meer zorg geleverd kan worden kunnen ze dit beter doen dan ooit tevoren (gegeven de mogelijkheden die ze dan hebben natuurlijk).
Als laatste helpen we ook mee om de samenwerking tussen verschillende specialismes en ziekenhuizen verder vorm te geven. Een vraagstuk dat naar voren komt is namelijk: Hoe kun je goede traumazorg leveren voor een groot oppervlak, waarbij er een beperkte hoeveelheid patiënten is? Om goede traumazorg te leveren moet je een bepaalde hoeveelheid patiënten zien. Hoe meer patiënten je ziet en behandelt, hoe beter je wordt, blijkt uit diverse onderzoeken. Een minimum aantal operaties is dan ook verplicht voor bijvoorbeeld een chirurg om zichzelf traumachirurg te mogen noemen. Hoe kun je de beste kwaliteit van zorg bieden, maar ook toegankelijk zijn? Wij helpen mee aan de organisatorische kant om dit te kunnen bewerkstelligen.
We hebben nog diverse andere activiteiten die we doen, maar we willen graag laten zien waar we nu voornamelijk mee bezig zijn. Heb je tips, ideeën, of wil je ook graag helpen? Stuur gerust een berichtje naar idee@pollinatorgroup.org.