1 Response

  1. June 17, 2018

    […] Voor veel informatie in de wereld zijn algemene uitgangspunten en is er vaak maar 1 werkelijkheid. In de algemene regels voor wiskunde is 1+1=2 en is dat een uniform uitgangspunt. Mocht je deze uniforme uitgangspunten niet weten, dan kun je de informatie opzoeken of krijg je het gedeeld door de mensen om je heen. Toch zijn er diverse gevallen waaruit blijkt dat deze werkelijkheid niet door iedereen wordt gevolgd of begrepen. Om bijvoorbeeld te laten zien hoe het gaat met de wereld heeft Gapminder allerlei informatie verzameld uit datasets over allerlei sociale onderwerpen. Deze data is ook te vinden op deze site in een makkelijke tool. Waar ze bij Gapminder achter kwamen is dat als het bijvoorbeeld gaat om de status van de huidige samenleving, dat mensen hier slechter op scoren dan een aap. Op een toets van 12 vragen met elk drie antwoordmogelijkheden scoort meer dan 80% van de respondenten minder dan drie goede antwoorden. Wie een aap de test zou laten maken zou op basis van gokken gemiddeld 4 goede antwoorden hebben. Een mogelijke verklaring is dat de wereld is veranderd over tijd (of abrupt) en mensen nog met gedateerde informatie redeneren. Dit is vergelijkbaar met de zwarte zwanen en ook iets wat een keer bij de Pollinator Group is overkomen bij het schrijven van een algoritme. […]

%d bloggers like this: